Spännande kommande bok om Babels Torn

Som bokbloggare har jag förmånen att ibland få manus skickade till mig med information om kommande böcker. Ibland är dessa manus bara utkast som är några kapitel långa, men ibland har jag turen att få en helt färdig bok innan den lanseras. Nu på senare tid har jag fått en sådan bok som var väldigt långt gången.

Boken har arbetsnamnet Babels Torn och är skriven av Noah Håkansson. Eftersom jag inte hittar någon information om denna författare och inte heller fick någon information från bokförlaget som sände mig boken så misstänker jag starkt att det är en erfaren författare som skriver under pseudonym. Boken var väldigt bra och språket kändes moget, vilket får mig att misstänka att det inte var en nybakad författares första stapplande steg jag fick bevittna.

Oavsett vilket så var boken en härlig upplevelse. I boken får vi följa den mesige och räddhågsne Mattias som snart ska vräkas från sitt studentboende i Uppsala. Han har hoppat av lärarutbildningen efter att ha varit ute på praktik på en högstadieskola i ett av Uppsalas utsatta områden och mött en vardag han bara vill fly i från. Våld, hot och ungdomar som inte visade någon som helst respekt mot lärarna. Droganvändning och vapen som visades öppet i korridorerna. Rädda ungdomar som beväpnade sig med kniv ifall det värsta skulle hända. Samtidigt en oförstående lärarkår och en rektor som inte lyssnar på lärarna. En ohållbar arbetsmiljö.

Upplevelsen fick Mattias att gå in i en depression – och här tar berättelsen fart. Mattias inser att problemen i skolan har stora likheter med Babels Torn, en byggnation som blev mänsklighetens förfall enligt den gamla skrönan.

I ångesten inser Mattias att han måste uppfinna en tidsmaskin för att åka tillbaka till tiden då Babels Torn byggdes och ställa allt till rätta. Och när han aktivt börjar att bygga en tidsmaskin händer det saker i nutidens Uppsala…

Jag ska inte spoila någonting, utan ni får hålla utkik efter Babels Torn som släpps i höst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.