Skrämmande sci-fi som utspelar sig i Sverige

Att läsa nya böcker är något den här bloggaren älskar och en stor fördel med att ha en bokblogg är att man ibland får böcker skickade till sig från förlag som hoppas att man läser dessa och sedan recenserar boken på bloggen. Syftet är förstås att folk ska få upp ögonen för boken i fråga och sedan skynda sig ner till sin lokala bokhandel när boken väl släpps och köpa den.

Jag brukar få betydligt fler böcker än vad jag hinner läsa så det är verkligen viktigt för en bok att fånga min uppmärksamhet. En som verkligen gjorde det är den nya boken ”Kalfjällets hemligheter” som jag fick hemskickad häromdagen. Den hade ett snyggt omslag med två statyer högst upp på ett fjäll och en ensam man som knäböjde framför dem. Det är svårt att beskriva bilden i ord men den fick mig att haja till och jag öppnade boken för att jag var nyfiken.

Det var en välskriven bok som var snudd på omöjlig att släppa ifrån sig. Jag läste hela boken i ett svep, i princip, och den var spännande hela vägen. Om jag ska beskriva vilken genre boken tillhör så är det nog mest science fiction men med flera inslag av thriller och skräck.

Boken handlar om en snickare Sälen som en dag får ett samtal om att han ska bege sig högst upp på kalfjället och renovera toppstugan där. Snickaren tar sin skoter och beger sig upp på kalfjället. När han kommer dit ser han att taket rasat in på toppstugan och det ser ut som att något har orsakat en skada på taket. Men snickaren har ingen aning om vad det skulle kunna vara.

När han reparerar taket faller mörkret snabbt och tidigt och snickaren blir chockad. Ett ljus som först ser ut som ett norrsken uppenbarar sig på himlen, men det skiftar snabbt färg från grönt till blått till rött…

Vad ljuset är och vad som händer med snickaren tänker jag inte spoila här. Men om jag säger så här: Det är helt klart värt att läsa boken för att få reda på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.