Nova börjar om – en novell

I en liten, hemlig ort, dold i skuggorna av omvärldens ouppmärksamhet, låg Skyddat boende barn avdelning 31. Här var luften fylld av förväntan och en aning av sorg, men även av en stillsam hoppfullhet. Nova, en tapper flicka med ögon som bar på för mycket minnen för sin unga ålder, klev in genom dess dörrar en sen kväll i oktober.

Innan Nova kom hit hade hon levt i ett hem som präglades av oregelbundenhet och rädsla, där hennes pappas alkoholism kastade mörka skuggor över hennes tillvaro. Dagarna präglades av osäkerhet och nätterna var fyllda av oro och tårar.

”Kom, Nova,” sa en vänlig röst, som tillhörde personalen på boendet, och bröt igenom mörkret av hennes tankar. Hon följdes av en kvinna genom de långa korridorerna, vars väggar var dekorerade med barns teckningar, alla symboler för en ny början. Rummet hon ledde Nova till var litet men välkomnande, med en säng klädd i ljusa lakan och en liten byrå fylld med böcker och leksaker.

Den första natten sov Nova oroligt, men ändå tryggare än hon gjort på länge. Hon visste att hon nu befann sig på en plats där ingen kunde skada henne. Dagar blev till veckor, och med tiden bleknade minnena av hennes tidigare liv. Hon lärde känna andra barn som hade liknande historier, och tillsammans byggde de broar över sina sårade själar. De delade skratt, tårar och drömmar med varandra, och i den gemenskapen fann Nova en ny familj.

Med hjälp av de stödjande vuxna på boendet började Nova långsamt att läka. Hon började skolan igen, och fann glädje i att lära sig nya saker och skapa vackra teckningar som hon hängde upp på väggarna i sitt rum. Hon lärde sig också att lita på människor igen, och de mörka molnen som en gång hängt över henne började att spricka upp och släppa in ljuset.

Tiden på Skyddat boende barn avdelning 31 blev en brytpunkt i Novas liv. Här fann hon den trygghet, kärlek och stöd hon behövde för att omforma sin framtid. Det var här hon tog sina första steg mot att läka och bli hel igen, mot att skapa ett liv fyllt av hopp och nya möjligheter. Här, på en hemlig ort, långt borta från den smärta hon en gång känt, började Nova sitt nya liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.