Ett magiskt äventyr

Hej! Idag har jag påbörjat en ny novell. Jag tänkte bjuda er läsare på ett litet smakprov.

Novellen handlar om Charlie Bang, som huvudpersonen heter. Han är en vanlig snubbe som jobbar som revisor på ett kontor och har ett ganska tråkigt liv. Han har en sambo som heter Emma Gumbo och de bor tillsammans i en lägenhet dit Emma har tagit med sina två katter. Charlie hatar katterna men tolererar dem, även om han stör sig enormt på att katterna får mer uppmärksamhet än honom och att han måste ta av sin lön för att betala kattmaten och katternas försäkring eftersom Emma är arbetslös. Emma tillbringar större delen av sin tid i soffan där hon sitter och spelar spel på sin mobil.

När novellen tar sin början har Charlie börjat känna att det krävs en förändring men han har inte modet att ta upp detta med Emma och ens inleda en konversation. Istället unnar han sig att köpa hockeykort på nätet och har utvecklat något av en besatthet. I början var det en kul hobby, men när novellen tar sin början har Charlie utvecklat ett beroende. Han kan inte sköta sitt jobb ordentligt eftersom han surfar runt på nätet och letar efter exklusiva kort som ännu saknas i hans samling.

Situationen urartar när de tillsammans ska köpa ny säng. Emma har kollat på en ställbar säng 180 som hon tycker att paret ska slå till på tillsammans. Men Charlie har lagt så mycket pengar på hockeykort att han inte har råd att betala för sängen.

Paret råkar i ett häftigt gräl som fortsätter i bilen hela vägen hem från butiken. När de kommer hem skriker de på varandra och fortsätter bråket in i lägenheten, så uppslukade av ilska att de inte märker att någon har brutit sig in och rensat lägenheten på möbler. Vad värre är, enligt Emma, är att katterna är spårlöst försvunna.

Hon bryter ihop och i sin ilska anklagar hon Charlie för att vara i konspiration med tjuven. Hon säger att Charlie säkert har arrangerat inbrottet för att bli av med katterna…

Fortsättning får ni när novellen är färdig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.