En sagolik historia

Nu är ni bra nyfikna, väl?

Jag har ju lovat att publicera ett utdrag ur min nästa roman här och… den är inte riktigt på gång ännu. Däremot har jag filat på en novell som jag tänkte dela med mig här. Inspirationen fick jag efter att ha läst i tidningen om en kvinna som flytt från en våldsam man och börjat om sitt liv på ett säkert skyddat boende någonstans i norra Sverige. Detta var en artikel som var både hjärtskärande och vacker på samma gång och det är också den känslan jag vill förmedla i novellen.

Som vanligt kunde jag inte hålla mig från att blanda in lite magi i det hela. Här är ett utdrag:

Maria blickade ut mot den tysta och mörka skogen. Hon tyckte sig se ett troll där ute. Eller var det bara en sten? Och där uppe i trädet – var inte det en liten skogstomte? Eller var det bara en ekorre som hoppade från gren till gren.

”Det är inte konstigt att jag känner mig paranoid”, tänkte Maria. ”Inte med tanke på allt jag varit med om”.

Hon hade med nöd och näppe lyckas fly innan Han hade insett att hon tänkt packa ner hela sitt liv i en väska och bara dra. Han hade sånär upptäckt att hon parkerat bilen utanför balkongfönstret för att kunna fly ut bakvägen.

”Tack Gud för att vi bor på första våningen” hade Maria tänkt. Samtidigt hade hon funderat på varför ingen granne eller någon förbipasserande hade hört hennes skrik när hon blev slagen. Det borde ju varit fullt med folk runtomkring.

Nu var hon i ett rött hus med vita knutar långt inne i Norrlands urskog. Här borde hon ha känt sig isolerat, men det kändes som att någon iakttog varje steg hon tog. Nästan som att någon läste varje tanke hon tänkte.

Vilket någon gjorde.

***

Ja, nu blev det bra spännande.

Fortsättning följer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.