En härlig dröm

I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut…

Så börjar ju en känd låttext. Den låter djup och egensinnig men när man tänker efter är den ju rätt banal. Jag menar, det är väl inte ofta man drömmer något man har sett förut. Visst har man hört talas om folk som drömmer samma dröm om och om igen men det måste väl ändå vara mer undantag än regel.

I vanliga fall drömmer man ju något nytt varje gång. Det är långt ifrån varje gång man kommer ihåg vad man har drömt heller.

I vilket fall, det blev ett litet sidospår i inledningen av dagens inlägg. Det skulle ju handla om den härliga drömmen jag drömde i natt och som jag lyckades komma ihåg, vilket är något som jag gör långt ifrån alltid.

Jag låg och sov sött i min sköna kontinentalsäng och drömde tydligen detta, vilket jag kom ihåg klart och tydligt på morgonen:

I början av drömmen stod jag i en stor cirkel där det brann på alla sidor om mig. Jag var tillsammans med en orange drake som såg tecknad ut trots att allt annat var ytterst verkligt. Draken verkade snäll och sa åt mig att hoppa upp på ryggen.

Vi flög ut ur cirkeln och in över en vacker grönskande dal full av blommor och träd och med en stor flod i mitten. Jag sa åt draken att flyga över floden eftersom jag måste hoppa fallskärm.

Tydligen hade jag en fallskärm på ryggen och jag hoppade från hög höjd. Jag landade mitt i floden på en stor näckros där en groda med en kungakrona på huvudet satt i godan ro. Han sa att han var dörrvakt och tog entré för alla som skulle vistas på floden. Jag hade inga pengar på mig men det gick bra att betala med Swish.

Då sa grodan att det kostade 15 000 kronor. När jag inte kunde Swisha över ett sånt stor belopp knuffade han ner mig i floden. Sedan vaknade jag helt kallsvettig.

Efter att ha vaknat till gapskrattade jag åt min knasiga men härliga dröm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.