Den magiska boken

Hej! Idag har det blivit dags för ett nytt inlägg med ett utdrag från en novell som jag har skrivit. Den här novellen har arbetsnamnet ”Den magiska boken” och jag har inte skrivit slutet på den ännu. Men inledningen är klar och jag tänkte att ni skulle få läsa den. Kommentera gärna vad ni tycker om den.

Okej, här kommer historien.

Minna vaknade upp i sin farmors hus som hon gjorde så ofta under sommarloven. Att komma ut på landet och leka med farmor och alla djuren på gården var det bästa hon visste. Hon hade en härlig tillvaro där ute på landet, där hon fick vara ensam med sin farmor som ofta gräddade pannkakor eller hade en god paj att bjuda på.

Sin farfar hade hon inget minne av. Men ändå var det som att hon kände honom. Sedan han gick bort när Minna var nyfödd hade hennes farmor låtit bevara gården på samma sätt som den såg ut när farfarn levde. Alla hans saker fanns fortfarande kvar och Minnas farmor tog hand om dessa med stor omsorg.

Där fanns arbetsrummet med faxmaskinen, skrivbordet och den stora världskartan på väggen med nålar för varje plats farfadern besökt under sitt händelserika liv. Där fanns ateljén, där han skapade konst och målade med akvareller. Hans halvfärdiga tavla föreställande en scen ut ett sedan länge glömt slag stod fortfarande kvar på stafliet.

I ett av uthusen fanns farfaderns verkstad kvar. Det var fyllt med massor av märkliga verktyg, teleskop, kikare och behållare med olika vätskor och pulver.

En dag blev Minna nyfiken och började rota runt i verkstaden. Hon lyfte på en flaska som såg ut att innehålla balsamvinäger och såg en gammal dammig bok där under. Hon borstade bort dammet och såg dess titel.

Handbok i alkemisk konst, skriven av Paul Einar Gyllencrook.

Minna hajade till. Det var ju hennes farfars namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.